Griendpop 2022

In Poortugaal (bij Rotterdam) was zaterdagavond de jaarlijkse editie van Griendpop. Dit jaar was de line-up met: Queen must go on, Nielson en Van Velzen.

Lees meer »

Lange rijen door drukte op Schiphol

Schiphol heeft opnieuw te maken met topdrukte. Tot ver buiten de aankomst- en vertrekhallen staan rijen met passagiers. Een aantal reizigers heeft ook de vlucht gemist door lange wachttijden voor de security.

Lees meer »

Drukte op het Maasvlaktestrand

Nederland zoekt met deze extreme hitte verkoeling aan het water. Aan de kust in het Rotterdamse Maasvlakte waren enkele honderden mensen aan het genieten van temperaturen ruim boven de 30 graden.

Lees meer »

Klimaatmars door centrum van Rotterdam

Duizenden mensen zijn zondag in Rotterdam de straat opgegaan voor de klimaatmars. Volgens een inschatting van de organisatie lopen er tegen de 10.000 betogers mee om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Lees meer »

Loopbrug over de Coolsingel

Hoe ziet Rotterdam eruit vanaf boven? Als je geen hoogtevrees hebt, kun je daar achter komen. In het centrum is namelijk een loopbrug gemaakt. Boven de Coolsingel hangt de loopbrug op bijna 30 meter hoogte.

Lees meer »

NN marathon Rotterdam 2022

In Rotterdam begon vanmorgen om 10:00 de 41ste editie van de NN marathon Rotterdam 2022. Nienke Brinkman heeft het negentien jaar oude Nederlands record verbeterd. Abdi Nageeye heeft de marathon gewonnen.

Lees meer »

Willem Engel na twee weken op vrije voeten

Willem Engel heeft donderdag rond half zeven de Penitentiaire Inrichting Rotterdam Hoogvliet verlaten. Engel zat twee weken onder voorarrest vast. De Viruswaarheid-voorman werd op 16 maart aangehouden vanwege opruiing over corona.

Lees meer »

Stemmen voor de gemeenteraad

Op 14, 15 en 16 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in 334 gemeenten. Door de spreiding in tijd zal het dan minder druk worden bij de stembureaus, is de verwachting.

Lees meer »

Storm Eunice raast over Nederland

Storm Eunice is vrijdagmiddag uitgegroeid tot een officiële zware storm in Nederland. Tussen 14.00 en 15.00 uur werd in Vlissingen een gemiddelde windsnelheid van 10 Beaufort gemeten en daarmee is voor het eerst sinds 9 februari 2020 sprake van een zware storm.

Lees meer »

Beëdiging kabinet Rutte IV

Na 299 dagen is vandaag in Den Haag de beëdiging van het Kabinet Rutte IV. Zo vind vandaag de bordesscène plaats, ook staat de eerste ministerraad op het programma.

Lees meer »

Jaaroverzicht 2021

Het nieuwsjaar 2021 zit er op! In 2021 waren er ook weer veel fotoverslagen op NL foto en video. In ons jaaroverzicht blikken we terug op 2021 met de mooiste en indrukwekkende beelden van het nieuwsjaar.

Lees meer »

Kerstmis 2021

Kerstmis 2021 is net als vorige jaar een feest in een lockdown. Ondanks de maatregelen versieren veel mensen hun huis voor de feestdagen.

Lees meer »

Pakjesavond 2021

5 december, beter bekend als Pakjesavond is voor Sinterklaas en zijn pieten een drukke avond. Ze ging bij veel kinderen langs om cadeautjes te brengen.

Lees meer »

Wildlands

Een keer totaal iets anders, geen nieuws maar dieren. Onze fotograaf Jessy bracht een bezoek aan diertuin Wildlands in Emmen.

Lees meer »

Restaria Nieuwveld geopend

Restaria Nieuwveld is geopend! Het restaurant van de familie Nieuwveld opende vanmorgen om 11:00 haar deuren. NL foto en video is gevraagd om voor een andere media foto's te maken van hun eerst werkdag.

Lees meer »

Koningsdag 2021

Straten zijn versierd met vlaggen tijdens de viering van Koningsdag. Omdat er nog strenge coronamaatregelen gelden en de versoepelingen pas een dag later ingaan, is bewoners gevraagd zoveel mogelijk in hun eigen buurt te blijven en drukke plekken te vermijden.

Lees meer »

Informateur Tjeenk Willink om tafel met grotere partijen

Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt de meeste grotere partijen uit de Tweede Kamer om te praten over het formatieproces. De Kamer heeft de informateur uiterlijk drie weken de tijd gegeven om tot een rapport te komen. Helaas hebben we maar twee partijen kunnen fotograven, i.v.m. een demonstratie waren de ingangen van het Binnenhof gesloten.

Lees meer »

Kamerleden komen documenten verkenners inzien

Op het Binnenhof in Den Haag meldde Kamerleden zich vanmorgen om de documenten te zien van de oud verkenners. Daar was afgelopen week veel gedoe over nadat een ANP-fotograaf een foto maakte van oud verkenner Kajsa Ollongren waarin ze belangrijke documenten zichtbaar hield voor de camera. Een stukje tekst was onder meer: ''Pieter Omtzigt, functie elders.'' De nieuwe verkenners hebben alle documenten openbaar gemaakt voor Kamerleden en de pers.

Lees meer »

Stembureaus verkiezingen open

Nederland kan naar de stemlokalen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar zijn de mogelijkheden om in een stembureau een stem uit te brengen uitgesmeerd over drie dagen vanwege de coronamaatregelen.

Lees meer »

Eerste storm van 2021 een feit

In Vlissingen is tussen 09.00 en 10.00 uur een uur lang windkracht 9 gemeten. Daarmee is volgens Weer.nl officieel sprake van de eerste storm van het jaar. Op verschillende plekken in Nederland richtte de storm schade aan.

Lees meer »

Blussen brand schrootverwerker Den Bosch duurt voort

Het gaat vermoedelijk nog tot woensdagavond duren voordat de brand bij het schrootverwerkingsbedrijf in Den Bosch geblust is. Dat heeft de veiligheidsregio Brabant-Noord laten weten. Een woordvoerder spreekt van een complexe brand. Het recyclebedrijf Gerrits aan de Rietveldenkade ligt vlakbij de Dieze en het waterschap Aa en Maas is bang dat vervuild bluswater de rivier verontreinigt.

Lees meer »

Sneeuwstorm Darcy trekt over het land

Het grootste deel van Nederland is zondagmorgen bedekt door een sneeuwdeken. Die is volgens Weerplaza zeer grillig door de harde wind en lastig te meten maar dat mag de pret niet drukken! Gemiddeld ligt er zo’nacht tot negen centimeter en de sneeuwval houdt voorlopig nog aan.

Lees meer »

Val kabinet

Het kabinet van Rutte is twee maanden voor de Kamerverkiezingen gevallen. Het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zal nu demissionair doorregeren, met uitzondering van minister Wiebes van Economische Zaken. Die stapt met onmiddellijke ingang op vanwege zijn rol als staatssecretaris van Financiën in het vorige kabinet.

Lees meer »

Catshuis overleg

Het kabinet kwam bijeen voor een ingelaste overleg op het Catshuis in Den Haag. Aanleiding daarvoor is het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen week.

Lees meer »

Ongeval metro Spijkenisse

Bij metrostation De Akkers in Spijkenisse is een metro door een stopblok geschoten. Het voertuig hangt op een hoogte van ongeveer tien meter. Hulpdiensten zijn bezig de metro te bergen. De machinist is niet gewond geraakt en heeft het voertuig zelfstandig kunnen verlaten.

Lees meer »

Eredivisie: Feyenoord - FC Twente

De eerste thuiswedstrijd van het Eredivisieseizoen voor Feyenoord heeft Feyenoord slechts één punt opgeleverd. Met name door een sterke slotfase mocht het team van hoofdcoach Dick Advocaat tegen FC Twente hopen op meer, maar de 1-1 stand bleef staan.

Lees meer »

Lancering SpaceX te zien in Nederland

NASA-astronauten Bob Behnken en Doug Hurley zijn zaterdag vertrokken vanaf Cape Canaveral in Florida met de Crew Dragon van SpaceX. De historische lancering verliep zonder problemen en het duo raast nu met 27.000 kilometer per uur richting ruimtestation ISS. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een commercieel bedrijf mensen naar de ruimte brengt.

Lees meer »