Veelgestelde vragen

In onze email krijgen we dagelijks veel vragen binnen. Op deze pagina stellen we de meest voorkomende vragen en gaan we er op in.

1. Wat kost het gebruik van een foto?

Niets, NL foto en video levert de foto's gratis aan. Wel moet u voor dat u de foto's gaat gebruiken eerst een formulier invullen. Als NL nieuws akkoord gaat met het gebruik van de foto's mailen we die naar u. Het enigste wat we vragen is een naamsvermelding.

Let op: bij een aantal fotoverslagen moet je wel betalen om een foto te gebruiken, indien dit het geval is staat dit tussen het informatie kopje onderaan het verslag, hierbij staat ook de prijs per foto!

2. Wat mag ik met een foto?

De regels voor het gebruik van de foto's vindt u hier.

3. Ik heb een foto binnen, wat nu?

U mag nu de foto publiceren zoals u heeft vermeld tijdens het invullen van het formulier. Als u de foto('s) ergens anders wilt publiceren meldt het dan bij ons door een email te sturen naar redactie@nlnws1.nl 

4. Ik heb een foto opgeslagen via een andere site, mag ik die foto dan gebruiken?

Nee, wij zijn er graag van op de hoogte als onze foto's gebruikt worden. De foto's kunnen door de site bewerkt zijn. Wij leveren de foto's z.s.m. in het origineel.

Voor meer informatie vul het formulier in die onderaan staat...

5. Waar kan ik informatie over de foto's vinden?

Die vindt u helemaal onderaan het fotoverslag.

6. Kan ik foto's die niet op de site staan aanvragen?

Ja, NL foto en video heeft een archief waar je u tegen zegt! Misschien staat uw favoriete artiest, persoon, kamerlid, evenement, enzovoort, wel in ons archief. NL foto en video heeft van een aantal beelden een 'beeldbank' gemaakt. Staat uw foto die u wilt daar ook niet in, neem dan per mail contact met ons op.

7. Waar kan ik de voorwaarden/privacy beleid vinden?

Die kunt u hier lezen.

8. Hebben jullie ook portretfoto's? 

Ja, we hebben ook portretfoto's. Deze kunt u hier vinden.